DRIVE EN MISSIE

DRIVE EN MISSIE 

Drive

Tot slechts enkele decennia terug werd ons voedsel grotendeels lokaal geproduceerd. Onze voorouders teelden hun groenten in de tuin of kochten dat bij een lokale groenteboer, die deze groenten op zijn beurt weer kocht bij de regionale veiling. Het melk en de kaas kwam van de melkboer en die haalde dat weer bij de regionale melkfabriek.

Vandaag de dag komt ons voedsel uit de hele wereld. Dat maakt dat voor ons als consument er een ruime keuze mogelijk is. Jaarrond, keuze uit een groot scala van producten.

Maar het betekent ook een enorm transport van voedsel over de hele wereld. Wist u bijvoorbeeld dat één derde van de transportbewegingen over de wereld wordt gedaan om ons voedsel bij de finale consument te krijgen? Wist U dat een tomaat soms 2.500 km aflegt voordat hij bij u op het bord ligt?

En dat zorgt natuurlijk voor een grote aanslag op het milieu, een enorme CO2 uitstoot, met alle gevolgen van dien voor onze aarde en onze leefomgeving.

En dat triggert ons!

In toenemende mate is er in de media aandacht voor het lokaal produceren, local farming.

Maar als je dan gaat zoeken is er eigenlijk niets. Mooie plaatjes van een growing system in een aanrechtkastje, IKEA met groeikasten en enkele bedrijven. Maar nergens een goedwerkend systeem te koop. En als je dan al iets vindt op het internet zit het veelal in de sfeer van de Cannabis teelt.

En daarom ontwikkelde wij een indoor growing system, de Interior Garden. En het systeem werkt. Er worden heerlijke kruiden geoogst, sommigen beweren zelfs beter van smaak dan de traditioneel geteelde kruiden.

 

        Missie 

                          Onze missie is daarbij gestoeld op 
                          een drietal pijlers:

                          Gezond

                          Gemak

                          Duurzaam

Share by: