EVEN VOORSTELLEN

KENNISMAKING EN HET ONTSTAAN

Mijn naam is Hans Veldman en ik ben de ontwikkelaar
van de Interior Garden en oprichter van het bedrijf.
 
Het overgrote deel van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht als financieel-economisch adviseur op tuinbouwbedrijven. Een sector die ik dan ook “ken als mijn broekzak”.
 
Vanuit die belangstelling keek ik in Coronatijd een keer naar een presentatie van Plantlab over Vertical Farming. Die presentatie eindigde met toepassingsmogelijkheden van Vertical Farming: een oude fabriekshal aan de rand van een stad, een garagebox in een flat en als laatste een plaatje van kruiden die groeide in een keukenlade.

Interessant dacht ik, dus ging ik op zoek op het internet. Maar nergens iets te vinden en in korte tijd zit je op sites waar je liever niet op komt . “Dan ga ik zelf maar eens proberen of ik het kan ontwikkelen”. Echt begonnen vanuit belangstelling, als hobby. En nu uitgegroeid tot product: Een systeem om kruiden en bladsalades te kweken in een keukenlade.
 
Kernvraag was: Hoe krijg ik een teeltsysteen in zo’n kleine ruimte als een keukenlade.
 
Dus hulp gezocht bij een paar innovatieve kwekers om hierbij te helpen. Er zijn veel systemen om planten te kweken in de tuinbouw, maar welk systeem past het best in een keukenlade.

In een appartement in Amsterdam, in de wasruimte, boven de wasmachine / droger een groeistelling gebouwd, waar veel teeltsystemen zijn geprobeerd: Teelt op steenwol, op potjes met potgrond of kokos, op katoen, etc.
 
Uiteindelijk resulteerde dit in de huidige teeltwijze, zonder te pretenderen dat er geen betere methode is om te telen in een keukenlade.

Share by: